Wachter op de morgen – Machteld Siegmann

De 72-jarige Tak woont een tijdje bij zijn hoogzwangere kleindochter terwijl zijn huis hersteld wordt.  Als de weeën vroeger dan verwacht op gang komen, kan hij terecht bij de onderbuurman.  Terwijl ze wachten op de bevalling vertelt Tak de onderbuurman over zijn leven.  Het verhaal dat hij vertelt gaat van zijn kindertijd tijdens de crisis, over zijn eerste liefdes, zijn huwelijken, de moeilijke band met zijn dochter en de uiteindelijke hereniging met zijn kleindochter.

Machteld Siegmann won met haar debuut “De kaalvreter” de Bronzen Uil 2020.  Voor haar tweede roman kruipt ze in het hoofd van een 72-jarige man die een turbulent leven achter de rug heeft.  Op een belangrijk moment vertelt hij zijn levensverhaal aan een compleet onbekende.  Met ontzettend veel gevoel slaagt de auteur erin het leven van een man te schetsen met al zijn frustraties en tekortkomingen.  Als lezer van dit boek bouw je tijdens het lezen een band op met Tak.  Als je de laatste pagina omgeslagen hebt lijk je deel geworden te zijn van zijn leven en heb je er een nieuwe vriend bij.  Deze bijzondere roman laat je intens meevoelen met Tak, die worstelt met keuzes uit het verleden en op zoek is naar verzoening.   De prachtige taal en mooie zinnen kan je maar tot je nemen als je de tijd neemt voor dit boek, dat je ook ruimte geeft om je eigen invulling te geven aan het verhaal.

In “Wachter op de morgen” neemt Machteld Siegmann je mee in het hoofd van een 72-jarige man die terugkijkt op het leven, met al zijn ups en downs.

Met dank aan VBK België en AmboAnthos voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789026351938
Verschijningsdatum: 03/02/2022
Aantal bladzijden: 213
Uitgeverij: AmboAnthos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s