Kleur – Marieke ten Berge

Een jongen houdt van tekenen.  Op school, waar hij zich niet bijzonder goed voelt, is tekenen zijn uitweg.  Cijfers krijgen kleur en vormen zo een prachtige fantasiewereld.  Op elke plek waar hij komt die maar duister en grauw is, kleurt verbeelding zijn dag.  Als hij van een vriend een doos potloden in een regenboog aan kleuren ontvangt, zorgt dat ervoor dat zijn wereld nog kleurrijker wordt.

Marieke ten Berge maakte eerder de illustraties voor de boeken “Ei moet uit” en “Noord”.  In haar kleurrijke illustraties zijn papegaaiduikers nooit veraf.  In dit prentenboek zonder tekst laat ze zien wat fantasie kan betekenen.  Ze droeg het boek op aan haar zoon Matt, die haar liet zien dat dyslexie geen gebrek is maar een talent.  In dit boek laat ze zien dat talenten komen in alle vormen en maten en dat de manier waarop je naar de wereld kijkt bepalend kan zijn.  Doordat het boek geen tekst heeft, wordt de “lezer” ertoe aangezet zijn eigen verbeelding te gebruiken en de prachtige illustraties tot zijn eigen verhaal te maken.  Het is een aanzet om kleur te zien in wat de dagen ons brengen of ze nu kleurrijk zijn of niet.  Een prachtige ode aan de kracht van verbeelding!

“Kleur” is een prentenboek zonder tekst van de hand van Marieke ten Berge waarin ze laat zien dat fantasie ons leven kleur geeft.

Met dank aan Uitgeverij Lemniscaat voor dit rijke recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789047713807
Verschijningsdatum: 08/03/2022
Aantal bladzijden:  32
Uitgeverij: Lemniscaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s