Beer en het fluisteren van de wind – Marianne Dubuc

Vroeger had Beer een huis waar hij zich thuis voelde.  Hij nodigde er vrienden uit, had er een favoriete stoel en het rook er naar aardbeientaart. Maar meer en meer voelt zijn huis minder als een thuis en Beer vertrekt, want de wind fluistert dat het tijd is voor iets nieuws.  Op pad is hij af en toe eenzaam en de twijfel slaat soms toe, maar hij voelt zich ook vrij ook al is hij wel eens bang.  Hij mag bij Konijn logeren, maar voelt dat hij zijn nieuwe thuis nog niet heeft bereikt en trekt verder tot in een prachtig dal.

De Canadese Marianne Dubuc schrijft en illustreert boeken voor jonge lezers en won al verschillende prijzen met haar werk.   Dieren spelen steeds de hoofdrol in haar boeken en ze heeft een warme illustratiestijl met veel oog voor de natuur.  In zachte natuurtinten creëert ze een dromerige omgeving waarin de dieren figureren.  In haar nieuwste werk staat Beer voor enkele grote en moeilijke keuzes.  Hij wil een nieuwe weg inslaan, maar merkt dat dit niet altijd even makkelijk is.  Zijn nieuwe pad brengt hem vrijheid maar ook onzekerheid over de toekomst.  Dit filosofische verhaal over een zoektocht naar geluk en de moed vinden om op pad te gaan, is een mooie aanzet om met kinderen in gesprek te gaan over wat hen gelukkig maakt en hoe ze dat kunnen bereiken.  Het boek is zowel geschikt om voor te lezen als om zelf te lezen vanaf een jaar of 7.

“Beer en het fluisteren” van Marianne Dubuc is een filosofisch prentenboek over Beer en zijn zoektocht naar geluk.

Met dank aan L&M Books en Uitgeverij Querido voor dit warme recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789045126197
Verschijningsdatum: 08/03/2022
Aantal bladzijden: 68
Uitgeverij: Querido

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s