Twitch en de vlucht van de ijsvogel – M.G. Leonard

Twitch is een jongen die op school wat uit de boot valt.  Hij is gepassioneerd door vogels en wordt gepest door enkele stoere jongens.  Op de eerste dag van de schoolvakantie merkt hij heel wat agenten op in het bos waar hij een geheime hut heeft.  Er is een gevangene ontsnapt en die zou in de buurt gesignaleerd zijn. Twitch raakt helemaal in de ban van de verdwijning en krijgt tijdens zijn zoektocht enkele verrassende bondgenoten.  Maar kan hij iedereen wel vertrouwen?

M.G. Leonard schrijft succesvolle jeugdboeken die vaak een spannend en mysterieus kantje hebben.  Ze zet daarbij graag buitenbeentjes in de spotlights.  Ook nu is dat niet anders!  Ze zet een jongen die een passie voor vogels heeft in de kijker.  Zijn opmerkzaamheid en zijn oog voor detail die hij daarbij ontwikkelde, komen goed van pas als er jacht gemaakt wordt op een overvaller!  Opvallend in de boeken van MG Leonard is de manier waarop ze zich de details die het verhaal geloofwaardig maken, helemaal eigen maakt.  Voor de reeks “Dader op het spoor” verdiepte ze zich in de spoorwegen en voor dit boek won ze heel wat informatie in over natuurgebieden en vogels.  Dit rijke jeugdboek is in een vlotte taal geschreven, maar brengt kinderen ongemerkt nieuwe, specifieke woordenschat bij.  Ze laat uit het leven gegrepen hoofdpersonages bijzondere avonturen beleven en zal daarbij een breed publiek aan lezers aanspreken.  De verrassende ontknoping, maakt van dit boek een echte aanwinst voor de bib of boekenkast.

“Twitch en de vlucht van de ijsvogel” is het nieuwe, spannende boek van bestseller jeugdauteur M.G. Leonard dat liefde voor natuur en mysterie combineert.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor dit uitstekende recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789401479028
Verschijningsdatum: 15/02/2022
Aantal bladzijden: 295
Uitgeverij: Lannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s