Pardiz – Manuela Darling-Gansser

Manuela Darling-Gansser bracht haar kinderjaren door in een huis met een paradijstuin in Teheran.  Ze leefde er tussen de bloemen, fruitbomen, waterpartijen en fijne huisdieren.  Jaren later reisde ze terug naar Iran om herinneringen op te halen en te genieten van al het lekkers van de Perzische keuken.  Met het boek Pardiz neemt ze je mee naar Iran, met zijn rijke cultuur en zijn verrassende gerechten.  Het boek staat vol herinneringen en foto’s van toen en nu en focust ook op het Iran van vandaag.  En dan hebben we het nog niet over de schitterende gerechten die de revue passeren.

Dit boek doet je werkelijk verlangen naar de zon en de zomer, met gerechten boordevol groenten en specerijen.  Heel wat gerechten zijn eenvoudig en op basis van eerlijke ingrediënten.  Tuinbonen, aubergines, rijst en maast-e chikideh (uitgelekte yoghurt) en fenegriek komen vaak terug in de zonnige gerechten.  Salades, perfect klaargemaakte rijst, de lekkerste dips op basis van groenten, maar ook stoofpotjes met vis of vlees zijn rijkelijke in dit boek aanwezig.  Fijn is dat je naast de lekkere gerechten ook kennis maakt met een land dat voor velen echt onbekend is en die je na het lezen van dit boek toch met een andere blik zal bekijken.  Wij probeerden hier de koofteh-rizeh (gehaktballetjes in pittige tomatensaus) en maakten rijst klaar op de perzische manier.  Wat hebben we van deze gerechten gesmuld en genoten van de rijke, warme smaken!  Dit boek zal zeker nog vaak door onze handen gaan om lekkere, verrassende gerechten uit te kiezen.  En die perzische rijst, die is absoluut een blijver!

Met dank aan Mythras Books en Uitgeverij Edicola voor dit verrukkelijke recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789493160330
Aantal bladzijden: 340
Uitgeverij: Edicola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s