Een groot hart – Ellie Dean

1941.  Julie werkt als verpleegster in Londen.  Op een nacht verliest ze niet alleen haar zus die tijdens de bevalling maar overlijdt, maar ook haar ouders die omkomen in een bombardement.  Ze staat er helemaal alleen voor om het zoontje van haar zus op te voeden.  De enige die haar misschien kan steunen is haar zus Eileen die in Cliffehaven woont.  Zo komt ze terecht in het pension Beach View van Peggy.  Ze wordt onmiddellijk met veel liefde opgenomen in het gezin.  Ze zal alle steun nodig hebben want zowel als moeder als verpleegster wordt het haar niet makkelijk gemaakt.

Ellie Dean schrijft historische romans in de stijl van Diney Costeloe.  Dit vierde deel in de “Veilige haven” serie brengt nieuwe bewoners naar het Beach View pension van Peggy.   Peggy neemt ze met veel liefde in haar drukke gezin op, maar de oorlog spaart ook haar gezin niet.  Het verhaal breit verder op de gebeurtenissen uit de vorige boeken, maar kan ook op zichzelf gelezen worden.  Dit vlot geschreven verhaal gaat dieper in op het leven van gewone vrouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Engeland.  Ze vechten voor hun rechten en hun gezin en proberen ondanks de angst die de oorlog met zich meebrengt hun leven zo goed mogelijk verder te zetten.  Fijne, ontspannende lectuur voor enkele uren ongedwongen leesplezier.

“Een groot hart” is het vierde deel in de Veilige Haven-reeks van Ellie Dean en brengt nieuwe bewoners naar het Beach View pension.

⭐⭐⭐
ISBN: 9789026159893
Verschijningsdatum: 08/02/2022
Aantal bladzijden: 384
Uitgeverij: De Fontein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s