Een trui om in te wonen – Marieke Van Hooff & Isabelle Geeraerts

Walcha is een Poolse jongen en hij doet niets liever dan breien.  Vol trots stelt hij zijn hobby voor aan zijn klasgenoten, maar tot zijn grote spijt lachen ze hem uit en vernielen ze zijn werk.  Walcha ziet maar één oplossing en dat is breien. Hij breit en breit tot hij een trui gebreid heeft, die zo groot is als een huis en besluit erin te gaan wonen.  Als hij op een dag boodschappen gaat doen, is zijn huis verdwenen als hij thuiskomt.  Wat nu?

Marieke Van Hooff en Isabelle Geeraerts werkten samen aan dit warme, grappige verhaal over een jongen die, ondanks de tegenkanting die hij krijgt, dapper op zoek gaat naar zijn plekje in de wereld. Het verhaal zit boordevol kleine en grote grappige en soms wat absurde gebeurtenissen, waardoor kinderen dit boek met plezier zullen lezen. De fijne illustraties in pastelkleuren zitten vol details en zorgen naast het lezen ook voor heel wat kijkplezier. In de tekst wordt gespeeld met lettertypes- en stijlen en dit maakt het lezen nog fijner. Een bijzonder fijn boek voor kinderen die ongeveer een jaartje lezen, dat ook als voorleesverhaal vele harten zal veroveren. Een aanwinst voor in de klas of in de boekenkast thuis.

“Een trui om in te wonen” van Marieke Van Hooff en Isabelle Geeraerts is een fijn boek voor eerste lezers vol grappige elementen en gebeurtenissen.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789464291537
Verschijningsdatum: 28/03/2022
Aantal bladzijden: 65
Uitgeverij: Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s