Kerozine -Adeline Dieudonné

Een benzinestation langs de snelweg ergens in de Ardennen op een warme zomeravond.  Een lijk in een kofferbak, een paard en dertien andere personages bevinden zich om 23.12 u. op deze plek.  Slechts één minuut later verandert alles.

Adeline Dieudonné veroverde de wereld met haar debuutroman “Het echte leven”.  Kerozine is haar tweede boek en een opmerkelijke mozaïekroman.  Van bij het begin zet ze de toon en is de nieuwsgierigheid van de lezer gewekt.  De beschrijvingen met oog voor details zijn bijzonder filmisch en laten personage na personage de revue passeren.  Dit rauwe, duistere verhaal met personages met een hoek af, is vaak expliciet en bevreemdend, soms in die mate dat het hilarisch wordt.  Bereid je erop voor dat je meermaals de wenkbrauwen zult fronsen tijdens het lezen van dit verhaal.  De personages zijn onderling aan elkaar gelinkt en vaak worden dingen pas duidelijk in een stuk over een ander personage.  Dit boek bezorgt je een speciale leeservaring, is bijzonder goed geschreven en zet je hersenen aan het werk.  Plastische beschrijvingen in boeken zijn meestal mijn ding niet, maar op één of ander manier werkte het hier wel voor mij.  Dit boek heeft me verrast, soms gechoqueerd, maar wat heb ik hiervan genoten!  Eentje om niet snel te vergeten…  Lees trouwens eens het eerste hoofdstuk opnieuw als je de laatste pagina omgeslaan hebt…

“Kerozine” is het tweede boek van Adeline Dieudonné, een bijzondere mozaïekroman die je van je sokken blaast!

Met dank aan VBK België en AtlasContact voor dit recensie-exemplaar dat blijft nazinderen!

🌕🌕🌕🌕🌗

ISBN: 9789025472191
Verschijningsdatum: 22/03/2022
Aantal bladzijden: 184
Uitgeverij: AtlasContact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s