Liv Maria – Julia Kerninon

Liv Maria is de dochter van een Noor en een Bretoense. Ze groeit op op een idyllisch Bretoens eiland en wil er ook haar toekomst doorbrengen. Dan stuurt haar moeder haar naar Berlijn om te studeren en bij familie te verblijven. Ze wordt er verleid door een oudere Ierse docent en brengt de zomer smoorverliefd door. Hij moet echter terug naar Ierland en na die zomer krijgt ze geen reactie meer op haar brieven. Als haar ouders komen te overlijden in een noodlottig ongeluk, moet Liv Maria zichzelf terug uitvinden en probeert ze haar weg te vinden in de wereld. Ze verblijft op vele plaatsen in de wereld tot het lot en de liefde haar naar Ierland brengen. Daar blijkt de liefde van die ene zomer een invloed te hebben op de rest van haar leven.

“Ze verzon woorden, knutselde, ontdekte in taal een vrijheid die ze dacht te hebben verloren toen ze werd gedwongen haar eiland te verlaten voor een grote, vreemde stad.”

Julie Kerninon heeft in Frankrijk heel wat succes met haar boeken.  Voor het eerst verschijnt één van haar boeken in de het Nederlands.  In poëtische taal neemt ze je mee in het leven van Liv Maria.  Het verhaal is passioneel maar verfijnd en lezen en literatuur spelen een grote rol.  In zinnen die je stuk voor stuk zou willen bewaren, ontspint het leven van Liv Maria zich.  Dit is een roman om stilletjes van te genieten die veel te snel uit is over hoe een eerste liefde een blijvende impact kan hebben op het leven.  Deze coming of age roman maakt indruk en beschrijft perfect de vele verwarrende gevoelens waarmee Liv Maria te maken krijgt.  Een fijne roman om te koesteren, die een plekje in je boekenkast verdient!

“Het was alsof hij haar met een stevig touw naar zich toe had getrokken, alsof zijn stem het koord was geweest waarmee hij haar letterlijk had opgevist en binnen zijn bereik had gebracht, zijn woorden waren het bronzen lokaas en zij hapte gretig toe, hongerig naar woorden uit de grote stad.”

“Liv Maria” van Julie Kerninon is een coming of age roman die indruk maakt door de mooie, poëtische taal en het gevoel waarmee deze geschreven werd.

Met dank aan Mythras Books en Uitgeverij Nieuw Amsterdam voor dit ontroerende recensie-exemplaar!
⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789046828090
Verschijningsdatum: 03/03/2022
Aantal bladzijden: 175
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam

Een gedachte over “Liv Maria – Julia Kerninon

  1. Pingback: De mooiste romans van 2022 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s