De repair club – Charles den Tex

John Antink is gepensioneerd en ex-chef van de geheime dienst.  Samen met een paar vrienden runt hij de Repair Club, waar ze defecte toestellen proberen te herstellen.  Tijdens één van die sessies staat opeens een man met een pistool en kapotte typemachine voor zijn neus.  Herinneringen aan zijn tijd als geheim agent uit Oost-Duitsland komen terug bovendrijven en hij moet in actie komen om zichzelf en zijn geliefden te beschermen.  Hij kan rekenen op de hulp van zijn vrienden van de Repair Club, maar komt in een bijzonder moeilijke situatie terecht die zijn hele leven en alles waar hij in gelooft op losse schroeven zet.

Charles den Tex is één van de succesvolste Nederlandse thrillerauteurs en won verschillende prijzen met zijn vorige boeken.  Zijn nieuwe boek is brandend actueel.  De regelmatige verwijzingen naar de Russische politiek en Poetin, brengen de oorlog in Oekraïne opeens wel heel dichtbij.  Het verhaal in het heden wordt afgewisseld met flashbacks uit het verleden, die het verhaal duiden.  Dit spannend verhaal met veel plotwendingen is verre van voorspelbaar en zet je meer dan eens op het verkeerde spoor.  De vlotte schrijfstijl zorgt voor een fijne leeservaring die boeiend blijft tot op het einde.  

“De repair club” van Charles den Tex is een fijne thriller die bijzonder actueel is door de verwijzingen naar Rusland en Poetin.

Met dank aan HarperCollins Vlaanderen en Nederland voor dit recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789402709520
Verschijningsdatum: 05/04/2022
Aantal bladzijden: 384
Uitgeverij: HarperCollins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s