Blogtour – Boer, wat zeg je van mijn kippen? – Inge Bergh & Nick Claes

Het liedje “Boer, wat zeg je van mijn kippen?” is bekend bij jong en oud.  Maar heb je je ooit afgevraagd wat het verhaal achter dit liedje is?  Inge Bergh werkt voor deze reeks prentenboeken samen met diverse illustratoren om het verhaal achter de bekendste kinderliedjes te vertellen.  Dit tweede boek in de reeks vertelt het verhaal van een boer die erg rijk is.  Zijn huis ligt vol bankbiljetten en munten, maar gelukkig wordt hij er niet van. Hij is alleen maar bang dat hij zijn geld zal kwijtspelen en jaagt zo zelfs zijn hond weg.  Als hij op een dag naar de markt gaat, besluit hij een kip te kopen om met de eieren nog extra geld te verdienen.  Hij wil echter de volle prijs niet betalen en denkt de marktvrouw te slim af te kunnen zijn…

Inge Bergh schrijft voor kinderen en jongeren sedert 1997 en won in 2015 een Vlag en Wimpel.  Voor haar tweede liedjessprookje werkte ze samen met de Vlaamse illustrator Nick Claes.  Samen maakten ze opnieuw een wondermooi prentenboek met een leuke tekst en kleurrijke paginavullende illustraties vol details.  Het geheel oogt fris, vrolijk en zet aan tot lezen.  Fijn is ook dat je aan het begin van het boek een QR-code kan scannen om het liedje nog even te beluisteren.  Het leuke verhaal dat volgt, toont met de nodige humor, dat geld zelden gelukkig maakt.  Als afsluiter bevat het boek een hele reeks opdrachtjes voor thuis of in de klas.  De liedjessprookjes zijn breed inzetbaar en zullen zowel thuis als in de klas heel wat kinderhartjes veroveren.  Het is alvast uitkijken naar de volgende twee delen in de reeks!

“Boer, wat zeg je van mijn kippen” is het fijne, tweede deel in de reeks liedjessprookjes van Inge Bergh en Nick Claes.  Een origineel en fris prentenboek dat helemaal bij de lente past!

Met dank aan uitgeverij Pelckmans voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789059249127
Verschijningsdatum: 15/03/2022
Aantal bladzijden: 44
Uitgeverij: Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s