Het kamermeisje – Nita Prose

Molly is een eenzaam en wat vreemd meisje, dat leeft voor haar werk als kamermeisje in het Regency Grand Hotel.  Ze is trots op haar werk en kritisch voor zichzelf en anderen.  Niemand lijkt haar echt op te merken, tot ze een steenrijke gast dood in bed terugvindt.  Opeens komt ze in de spotlights te staan en wordt ze zelf van de moord op de gast verdacht.  Met haar beperkte sociale vaardigheden, lijkt ze zich steeds dieper in de problemen te werken.  Tot ze hulp krijgt uit onverwachte hoek!

Nita Prose is uitgever bij Simon & Schuster.  Met haar debuut slaagt ze erin onmiddellijk heel wat harten te veroveren.  Een ietwat zonderling hoofdpersonage gecombineerd met een rustig kabbelende whodunnit vormen samen een bijzonder fijn verhaal, dat aangenaam wegleest en boeiend blijft tot de laatste pagina’s.   Het verhaal is goed opgebouwd en eigenlijk zou je Molly zelf bij de hand willen nemen om haar op weg te helpen.  Een fijn verhaal over anders zijn, eenzaamheid en echte vriendschap dat een breed publiek zal aanspreken.  Het ideale boek om mee te nemen tijdens enkele nachtjes op hotel.  Wedden dat je het kamermeisje met andere ogen zal bekijken?

“Het kamermeisje” is het fijne debuut van Nita Prose over een kamermeisje dat in een moordzaak verwikkeld raakt.

Met dank aan VBK België en AmboAnthos voor dit hartverwarmende recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789026354243
Verschijningsdatum: 07/02/2022
Aantal bladzijden: 334
Uitgeverij: AmboAnthos
Vertaald door Els van Son

Een gedachte over “Het kamermeisje – Nita Prose

  1. Pingback: De mooiste romans van 2022 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s