Weirdo – Uit het leven van een buitenbeentje -Zadie Smith, Nick Laird & Magenta Fox

Rosa is jarig en er wacht haar een zachte, slapende verrassing.  Rosa moet echter naar school en de verrassing slaapt nog.  Als ze wakker wordt, kijkt ze om zich heen en maakt ze kennis met de andere huisdieren uit het gezin.  Ze vinden de verrassing maar een vreemd ding en noemen haar Weirdo.  In een poging zich aan te passen, belandt de Verrassing buiten haar nieuwe huis.  Gelukkig kan ze terecht bij een lieve buurvrouw, die haar laat zien dat anders zijn helemaal niet zo slecht is!

Zadie Smith, Nick Laird en Magenta Fox werkten samen aan dit lieve prentenboek.  Riet Wille zorgde voor de vertaling naar het Nederlands.  De lieve illustraties in zachte kleuren van Magenta Fox scheppen de perfecte sfeer voor dit mooie verhaal over anders zijn.  Een cavia in een judopakje, het lijkt een vreemd hoofdpersonage, maar deze cavia zal vele harten doen smelten en zich zomaar ontpoppen tot een van de favoriete personages van kinderen.  Ruby, met hoge aaibaarheidsfactor en open kijk op de wereld, is een figuurtje dat perfect zou passen in een reeks.  Een heel fijn prentenboek over de kracht om jezelf te zijn en hoe die kracht te omarmen!

“Weirdo” is een bijzonder prentenboek over een cavia in een judopakje van de hand van Zadie Smith, Nick Laird en Magenta Fox.  Een aanrader!

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Davidsfonds Infodok voor dit bijzondere recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789002274718
Verschijningsdatum: 22/03/2022
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: Davidsfonds Infodok

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s