De vrouwen van Beiersdorf 1 – Gertrudes besluit – Lena Johannson

Hamburg, 1889.  Oscar Troplowitz en Gertrude besluiten samen hun leven te delen.  Bovendien krijgt Oscar de kans om het succesvolle labo van Paul Beiersdorf over te nemen.  Het maakt de start van hun leven samen bijzonder en best wel pittig.  Oscar krijgt namelijk wel wat tegenkanting door zijn moderne opvattingen over het ondernemen.  Gertrude start samen met een vriendin kunstsalons op en hoopt zo haar invloedrijke gasten van de goede bedoelingen van Oscar te overtuigen.

Lena Johannson was boekenverkoper voor ze zelf aan het schrijven sloeg.  Dit is het eerste deel in een historische trilogie, die gebaseerd is op het leven van de oprichters van Beiersdorf en het bekende Nivea merk.  Deze rustige kabbelende roman focust op het leven van drie vrouwen, wiens levens sterk met elkaar verweven zullen worden in de loop van het verhaal.  Het verhaal leest vlot weg en weet te boeien door de vooruitstrevende sociale houding van Oscar en de ontwikkelingen op medisch vlak.  Het is wel erg duidelijk dat dit boek deel uitmaakt van een trilogie.  Het boek eindigt wat abrupt en misschien met minder afgesloten lijntjes dan je zou wensen.  Een fijn, eerste boek in de reeks, waarvan de volgende delen pas zullen bewijzen of deze echt de moeite waard is.

“Gertrudes besluit” van Lena Johannson is het eerste deel in “De vrouwen van Beiersdorf”-trilogie over de oprichters van het merk Nivea.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en AWBruna voor dit fijne recensie-exemplaar.

⭐⭐⭐
ISBN: 9789400514201
Verschijningsdatum: 22/02/2022
Aantal bladzijden: 397
Uitgeverij: AW Bruna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s