Het grote leven van kleine Fons – Henry Lloyd

Fons weet het helemaal zeker; als hij groot is wil hij heldendaden verrichten en ridder worden.  Hoewel zijn ouders, en vooral zijn moeder, hem liever een andere richting uit ziet gaan, krijgt hij toch de nodige lessen in zwaardvechten en paardrijden.  Op zijn 16de is voor Fons de grote dag aangebroken om de wijde wereld in te trekken om heldendaden te verrichten.  Aanvankelijk wordt er nogal lacherig gedaan, hij namelijk klein van stuk en ziet er niet zo stoer uit.  Als hij drie struikrovers kan overmeester, lijkt het tij te keren, maar dat is buiten de heks Tara gerekend.

Henry Lloyd scoorde eerder met zijn verhalen over Flin en Prinses Nola.  Ook deze keer slaagt hij erin met scherpe pen en met tonnen humor een sterke boodschap over te brengen.  Vooral voor sterke lezers die de taal goed machtig zijn, zal het verhaal met zijn vele kwinkslagen en de verborgen boodschap, echt tot zijn recht komen.  Dit bijzondere boek gaat verder van heel wat andere jeugdboeken en zal jonge lezers aanzetten om na te denken over een verhaal en zijn diepere boodschap.  De vele grappige passages zorgen er ook voor dat dit het perfecte boek is om aan iets oudere kinderen voor te lezen.   Dit boek is een echte aanwinst voor de schoolbib of je persoonlijke boekenkast.  Liefhebbers van Roald Dahl zullen van dit boek smullen!

“Het grote leven van kleine Fons” van Henry Lloyd is een bijzonder avonturenverhaal vol kwinkslagen en fantasie voor de lezers van Roald Dahl.

Met dank aan L&M Books en Uitgeverij Querido voor dit fantastische recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN:   9789045127057
Verschijningsdatum: 15/02/2022
Aantal bladzijden: 328
Uitgeverij: Querido

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s