Wat is er met de krokodil gebeurd? – Marina Moskvina & Anne Pikkov

Een krokodil die een ei gevonden heeft, probeert er zo goed mogelijk voor te zorgen en wacht vol ongeduld tot er een klein krokodilletje uitkomt.  Het duurt lang, maar dan… tik tik, komt er een barstje in het ei.  Groot is zijn verbazing als er een kuikentje uitkomt!  Zijn oma bekijkt het beestje vol afschuw en beslist dat hij het moet opeten. Maar dan piept het kuikentje: Pa-pa!  Krokodil besluit dat hij voor altijd voor kuiken zal zorgen en beschermt hem.  Tot kuiken op een dag begint te vliegen.  Wat nu?

Marina Moskvina is journalist en auteur, ze schrijft boeken voor kinderen en volwassenen.  Voor dit boek werkte ze samen met Anne Pikkov en won er verschillende prijzen mee in Estland.  Dit verhaal toont een krokodil dat het wel wat vergt om tegen de stroom in te gaan.  Zijn familie en vrienden vinden het op zijn zachtst gezegd vreemd dat hij voor een kuiken zorgt.  Krokodil besluit echter trouw te blijven aan zichzelf en dat levert hem heel wat op.  Dit fijne prentenboek met bijzondere illustraties in bruin- en blauwtinten zal kinderen tonen dat je best jezelf mag zijn ook al is dat anders dan een ander!  

“Wat is er met de krokodil gebeurd?” is een fijn prentenboek over anders zijn van Marina Moskvina & Anne Pikkov.

Met dank aan Samsara books voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐

ISBN: 9789493228726
Verschijningsdatum: 08/03/2022
Aantal bladzijden: 36
Uitgeverij: Samsara Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s