Het grote Europa doeboek – Studio Europa Maastricht & Historisch Nieuwsblad

Wil je binnenkort met je leerlingen aan de slag rond het thema Europa?  Mis je wat materiaal dat zowel boeiend, leerrijk als leuk is?  Dan zal “Het grote Europa doeboek” je vast interesseren.  

Studio Europa Maastricht werkte samen met de makers van het Historisch Nieuwsblad aan een fijn doeboek voor kinderen van 9 tot 12 jaar.  Bij het papieren doeboek hoort ook een lesbrief en een grote hoeveelheid digitaal materiaal.  Daarmee is het doeboek helemaal aangepast aan de klas van vandaag.  Het boek laat leerlingen niet alleen kennismaken met de geschiedenis en de eigenschappen van de EU, maar laat ze ook actief meedenken over een mogelijke toekomst.  Ze maken kennis met kinderen uit andere landen, leren typische gerechten kennen en worden op een speelse manier echte EU-burgers.  Het boek in is kleur uitgegeven en heel mooi vormgegeven.  De afwisseling tussen info, weetjes en ontspannende spelletjes is in evenwicht en zal kinderen zeker nieuwsgierig maken! Het boekje is trouwens ook in het Frans, Engels of Duits beschikbaar.   

Nog niet helemaal overtuigd?  Neem dan even een kijkje op https://studioeuropamaastricht.nl/nl/heritage/het-grote-europa-doeboek/ . Je er kan het boek en het digitaal materiaal inkijken, de lesbrief downloaden of je gratis exemplaar (voor leerkrachten) bestellen.

Help jij mee echte EU-burgers van onze kinderen te maken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s