De gorilla en de jongen – Phil Earle

Tijdens de oorlog wordt Joseph door zijn oma naar Londen gestuurd.  Ze vindt hem onhandelbaar en schakelt haar vriendin mevrouw F is om op hem te passen.  Joseph is niet gelukkig met de situatie en ook mevrouw F lijkt hem niet met open armen te ontvangen.  Tot zijn verbazing bezit ze echter een dierentuin, waar nog maar een handvol dieren aanwezig zijn.  Een van hen is de nukkige gorilla, Adonis, waar Joseph stap voor stap een band mee lijkt op te bouwen.  Tijdens de luchtaanvallen moet Adonis bewaakt worden, want als hij ontsnapt kan hij een groot gevaar betekenen.  Samen met mevrouw F moet Joseph daarom de wacht bij hem houden.

Phil Earle werkte in de jeugdzorg en als boekenverkoper.  Een verhaal over een dierentuin in Londen tijdens de Tweede Oorlog dat hij hoorde van zijn vriend Pete, werd de basis van dit verhaal en hij liet er zijn fantasie op los.  In een vlotte stijl vertelt hij een spannend, aandoenlijk verhaal over een jongen die niet goed in zijn vel zit en door familiale gebeurtenissen aan zichzelf twijfelt.  Langzaam bouwt hij in Londen vriendschappen op, niet alleen met de gorilla, maar ook met een meisje en met mevrouw F.  Het is een verhaal dat raakt en ontroert, de vele vormen van vriendschap duidelijk maakt en het belang ervan in de kijker zet.  Een boek dat heel wat kinderen zal kunnen boeien, door de mooie combinatie van geschiedenis, actie en gevoel.  Een aanrader voor lezers vanaf 10 jaar!

“De gorilla en de jongen” is een bijzondere historische jeugdroman van Phil Earle over een jongen die een speciale band opbouwt met een gorilla.

Met dank aan VBK België en Kokboekencentrum voor dit aangrijpende recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789026625121
Verschijningsdatum: 09/03/2022
Aantal bladzijden: 286
Uitgeverij: Kokboekencentrum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s