Radio Popov – Anja Portin

Alfred is bijna altijd alleen.  Zijn moeder kent hij niet en zijn vader is voortdurend op zakenreis.  Op een dag zijn de kasten zo goed als leeg en kan hij door de honger niet slapen.  Dan worden een appel, een boterham en een krant door de brievenbus geschoven. Zo komt Alfred in contact met Amanda, de krantenbezorger.  Ze neemt hem mee naar haar huis en Alfred heeft voor het eerst een thuis.  Als hij op zolder een radio vindt, begint hij programma’s te maken voor andere Vergeten kinderen, bij wie Amanda ook elke nacht iets bezorgt.

Anja Portin is een gevierd jeugdauteur in Finland.  Met “Radio Popov” won ze de Finlandia Juniorprijs.  In haar verhaal zet ze kinderen in de kijker die om uiteenlopende redenen vergeten worden.  Hun ouders bedoelen het meestal niet slecht, maar staan er alleen voor of hebben zelf problemen.  Het zorgt ervoor dat de kinderen snel op eigen benen moeten staan.  Gelukkig kunnen ze rekenen op de Senzoren, die het oppikken als ze hulp kunnen gebruiken.  Op een fantasierijke manier gaat er aandacht naar deze groep kinderen, die niet al te vaak de hoofdrol spelen in verhalen.  De combinatie van fantasie, gevoel en wat actie zorgen samen voor een heel fijn verhaal met voldoende herkenbare elementen om heel wat kinderen te kunnen boeien.  Een echte aanwinst voor de boekenkast thuis of in de klas.

“Radio Popov” is een fijne jeugdroman van Anja Portin over de Senzoren, die vergeten kinderen proberen te helpen.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Ploegsma voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789021682501
Verschijningsdatum: 16/02/2022
Aantal bladzijden: 280
Uitgeverij: Ploegsma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s