Mijn zusje en de zee – Donatella di Pietrantonio

“Vroeger waren we onafscheidelijk, later raakten we eraan gewend elkaar uit het oog te verliezen.”

Na een plots telefoontje vertrekt een vrouw vanuit Grenoble, terug naar de plaats waar ze opgroeide in Italië.  Eens terug in Pescara, kan ze niet anders dan de vele herinneringen aan haar zusje, Adriana terug toe te laten.  De twee zussen zijn erg verschillend, wat hun relatie niet altijd makkelijk maakt en ze elkaar ook niet steeds begrijpen.  

Donatella Di Pietrantonio is kindertandarts, maar heeft van kleins af een passie gehad voor schrijven en verhalen vertellen. Ze won verschillende prijzen met haar boeken.   In een intieme, poëtische stijl vertelt ze het bijzondere verhaal van twee zussen.  Het verhaal wordt gekenmerkt door voortdurende tijdsprongen naar herinneringen en dwingt de lezer ertoe de aandacht hoog te houden tijdens het lezen.  Dat zorgt ervoor dat dit geen boek is dat je snel en makkelijk leest.  De poëtische schrijfstijl is bijzonder mooi, maar het is niet altijd onmiddellijk duidelijk naar welke tijd teruggegrepen wordt.  Desalniettemin is het een boek dat het lezen echt wel waard is en die deze speciale zussenband met al zijn hoogtes en laagtes, mooi in de kijker zet.

“Mijn zusje en de zee” van Donatella Di Pietrantonio, is het bijzondere verhaal van de speciale band tussen twee zussen.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Signatuur voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789056727031
Verschijningsdatum: 24/02/2022
Aantal bladzijden: 239
Uitgeverij: Signatuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s