Een zee van liefde – Pieter Gaudesaboos

Pinguïn is onderweg naar Beer met een belangrijke boodschap.  Hij vindt het moeilijk om deze boodschap onder woorden te brengen, maar slaagt er toch in Beer te vertellen dat hij verliefd op hem is. Beer begrijpt er niets van en vraagt zich ook af wat liefde nu precies is.  Ze brengen de hele zomer samen door en raken volledig op elkaar ingespeeld.  Na de zomer vertrekt Pinguïn terug naar huis en blijft Beer met een grote leegte achter.  Opeens weet hij wat liefde nu precies is…

Pieter Gaudesaboos is illustrator en auteur.  Met “Een zee van liefde” kaapte hij de allereerste Boon voor kinder- en jeugdliteratuur weg.  En dat zowel bij de vakjury als het publiek.  Mocht je toch nog twijfelen of dit boek de moeite waard is, dan probeer ik je nog even te overtuigen.  Dit mooie, dikke prentenboek met erg kleurrijke illustraties weet in woord en beeld de essentie van liefde te vatten.  Een moeilijk begrip nochtans, maar Pieter Gaudesaboos slaagt erin dit zo mooi neer te zetten.  De tekst bevat geen woord teveel en straalt een grote kracht uit.  Samen met de illustraties die barsten van de emoties, krijgt woord liefde, voor wie of wat dan ook, een prachtige invulling.  Dit prentenboek dat niet anders kan dan te ontroeren, heeft alles om een klassieker te worden en verdient een plekje in elke boekenkast.  Modern, inclusief, sprekend, kleurrijk, ontroerend zijn maar enkele kenmerken die van dit boek een absolute topper maken!

“Een zee van liefde” van Pieter Gaudesaboos, de winnaar de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur is een moderne klassieker die in elke boekenkast thuishoort.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor dit fantastische recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789401477260
Aantal bladzijden: 80
Uitgeverij: Lannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s