Hobbel zoekt een echte vriend – Ilka De Bisschop & Christel Simons

Hobbel is een klein tijgerkatje en is een verjaardagscadeautje voor een luide jongen.  Hij geeft het katje de naam Verschrikkelijke Monstertijger, maar als het katje groeit, groeien zijn pootjes niet goed mee.  Hij krijgt de naam Hobbel, maar verliest de aandacht van de jongen en zijn vader.  Hobbel besluit op zoek te gaan naar een echte vriend.  Zijn tocht brengt hem van het drukke verkeer naar het platteland waar hij heel wat andere dieren ontmoet.  Pas als hij op een boerderij aankomt, ontdekt hij wat echte vriendschap is.

Ilka De Bisschop is journaliste en schreef eerder drie boeken voor volwassenen.  Ze wil kinderboeken maken, die ze zelf graag voorleest aan haar jongens.  Voor dit eerste prentenboek in een reeks ging ze met Christel Simons aan de slag.  Samen vertellen ze het verhaal van een katje met wankele pootjes dat door zijn baasje niet aanvaard wordt en op avontuur vertrekt op zoek naar vriendschap.  In het verhaal met herkenbare elementen zitten heel onomatopeeën verwerkt, die het verhaal vaart en dynamiek geven.  Samen met de fijne illustraties in collagestijl vormen ze een klein maar dik prentenboek over anders zijn en echte vriendschap.  Een leuk prentenboek dat breed inzetbaar is in de kleuterklas maar ook thuis heel wat hartjes zal veroveren.  Het is alvast uitkijken naar de andere delen in de reeks.

“Hobbel zoekt een echte vriend” van Ilka De Bisschop en Christel Simons is het eerste prentenboek in een reeks over een katje met een beperking.

Met dank aan uitgeverij Pelckmans voor dit fijne recensie-exemplaar!
🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789464012354
Verschijningsdatum: 11/04/2022
Aantal bladzijden: 52
Uitgeverij: Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s