Blauw – Mieke Vandromme

Marica groeit als pleegdochter op in het gezin van Josepha, samen met haar vier zussen is ze echt een deel van het gezin.  Door de maatschappij wordt ze echter als vreemdeling gezien en dat maakt haar leven toch niet makkelijk.  Elisabeth, haar biologische moeder, blijft van veraf haar leven beheersen zonder ooit een band met haar op te bouwen.  De levens van deze drie vrouwen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden 

Mieke Vandromme debuteerde in 2020 met de historische roman “Ginder”.  Haar tweede roman baseerde ze opnieuw op een waargebeurd verhaal.  In een mooie, rijke taal laat ze drie vrouwen afwisselend aan het woord.  Marica en Josepha vertellen hun verhaal in de jaren ‘50 in Roeselare.  Voor het verhaal van Elisabeth maken we een sprong terug in de tijd tot net voor de Tweede Wereldoorlog.  Stapsgewijs komen de verhalen dichter naar elkaar toe en worden de mysteries opgehelderd.  De korte hoofdstukken zorgen voor vaart in het verhaal en houden de aandacht van de lezer vast.  Dit verhaal met behoorlijk wat schokkende gebeurtenissen geeft een beeld van de vele vormen die moederschap kan aannemen en hoe het mogelijk is dat het soms zo moeilijk is om een moeder te zijn.  Ondanks de vele aangrijpende gebeurtenissen in het verhaal, is dit een bijzonder warm boek en een aanrader voor liefhebbers van historische of psychologische romans.

“Blauw” van Mieke Vandromme is een bijzondere roman over moederschap, liefde en hoe oorlog een blijvend impact kan hebben op het leven van mensen.

Met dank aan Mieke Vandromme voor de uitnodiging tot de boekvoorstelling.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789056158859
Verschijningsdatum: 08/04/2022
Aantal bladzijden: 294
Uitgeverij: Sterck & De Vreese

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s