Mag ik een tijger zijn? – Stefan Boonen & Federico Appel

Op weg naar school, moet een jongen door het park gaan langs een paar oudere, stoere jongens en meisjes waar hij wat bang voor is.  Daarom verbeeldt de jongen zich dat hij een tijger is, zo voelt hij zich sterk en zeker van zichzelf en hoeft hij nergens meer bang voor te zijn.  Zo kan hij veilig naar school, waar hij terug een gewone jongen met een groot tijgerhart wordt.

Kinderboekenauteur Stefan Boonen werkte voor dit nieuwe prentenboek samen met Federico Appel, een Italiaanse illustrator die ook Stefans boeken uitgeeft in Italië.  Boven een bord pasta kwamen ze op het idee om samen een prentenboek te maken.  Stefan slaagt erin om de angstgevoelens van een jongen feilloos weer te geven en bedenkt een fijne oplossing om hem zijn angsten te laten overwinnen.  Kleurrijke illustraties vol details, die telkens een dubbele pagina beslaan, loodsen de jongen en zijn lezer langs het park naar school.  Ook de rijke tekst met woordspelingen en af en toe een grapje, volgt de weg van de jongen en brengt beweging in het verhaal.  Deze bijzondere opbouw zorgt voor een fijne dynamiek waarbij het evenwicht tussen actie en emotie mooi bewaard blijft.  Een uniek prentenboek over bang zijn en hoe fantasie kan helpen om angsten te overwinnen, dat zowel thuis als in de klas een echte aanwinst is.

In “Mag ik een tijger zijn?” van Stefan Boonen en Federico Appel, vindt een jongen kracht in fantasie om zijn angsten te overwinnen.

Met dank aan Uitgeverij De Eenhoorn voor dit originele recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN:  9789462916296
Verschijningsdatum: 30/03/2022
Aantal bladzijden: 36
Uitgeverij: De Eenhoorn   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s