De rest van ons leven – Els Beerten

Als kleine jongen emigreert Fredo met zijn vader van Italië naar Engeland.  Ze bouwen er een fijn leven op in een Italiaanse gemeenschap en worden ook door de Engelsen goed aanvaard.  Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, worden de Italianen anders bekeken en al snel ook opgepakt en naar kampen gestuurd.  Fredo kan net op tijd ontsnappen, maar ziet hoe zijn vader opgepakt wordt.  Voor Fredo breekt een moeilijke tijd aan, zonder nieuws van zijn vader.

Els Beerten is een klinkende naam in de wereld van de jeugdliteratuur en won de “Allemaal willen we de hemel” heel wat prijzen.  Er werd reikhalzend uitgekeken naar haar nieuwe jeugdroman “De rest van ons leven”, waarin ze het coming of age verhaal vertelt van een jongen die van naar Engeland emigreert, maar door de Tweede Wereldoorlog ook daar niet meer thuis lijkt te zijn.  Doorheen het verhaal is hij zoekende naar een thuis, naar zichzelf en naar zekerheid.  Met weinig woorden vertelt de auteur net genoeg, zodat de lezer ook nog aan het denken wordt gezet.  Ze slaagt erin het aangrijpende verhaal van Fredo te vertellen zonder dat het emotioneel wordt.  Korte zinnen en een eenvoudig taalgebruik zorgen ervoor dat dit boek een mooi opstapje naar de volwassenenliteratuur voor minder geoefende lezers.  Een boek over de moeilijke zoektocht naar een beter leven, dat ook vandaag heel erg actueel blijft.   

“De rest van ons leven” van Els Beerten is een verhaal over emigreren en de zoektocht naar een plek waar je thuis kunt zijn.

Met dank aan L&M Books en Uitgeverij Querido voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789045127361
Verschijningsdatum: 1/03/2022
Aantal bladzijden: 303
Uitgeverij: Querido

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s