Blinde hyena – Jos Dewit

Med is een jongen zonder thuis en zonder papieren die in een wereld leeft waar vluchtelingen opgejaagd worden.  Hij probeert in deze angstaanjagende wereld zijn plek te vinden, maar heeft weinig levenservaring en is een beetje goedgelovig.  Op zijn pad maakt hij vrienden, maar ook vijanden, ontdekt hij dat geluk vaak in kleine dingen schuilt, maar zijn wreedheden ook nooit veraf.  

Auteur Jos Dewit werkte een tijdlang als leerkracht Nederlands voor anderstaligen en heeft dus affiniteit met vluchtelingen.  Dat merk je ook in dit verhaal.  Met veel empathie vertelt hij het verhaal van Med, een jongen die radeloos lijkt rond te zwerven op zoek naar veiligheid.  De wereld die hij in zijn boek schept bevat net genoeg realistische elementen om het verhaal levensecht te maken en de lezer het bij momenten wat ongemakkelijk te maken.   Hij probeert op die manier de ogen van zijn lezer te openen en het uitzichtloze leven van een vluchteling tastbaar te maken.  Het duurt dan ook niet lang, vooraleer je als lezer een boontje hebt voor Med, die met zijn jonge naïviteit ontroert en opvalt door zijn open blik op de wereld.  Dit bijzondere boek blijft nazinderen en laat de lezer nadenken over hoe we als maatschappij met vluchtelingen omgaan.

“Blinde hyena” is een bijzondere roman van Jos Dewit die met scherpe pen het uitzichtloze leven van een jongen op de vlucht schetst.

Met dank aan Uitgeverij Houtekiet voor dit bijzondere recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789089243423
Verschijningsdatum: 08/03/2022
Aantal bladzijden: 228
Uitgeverij: Houtekiet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s