De zoo van Zwartelgoud – Lien Vande Kerkhof & Davien Dierickx

Sammy lijdt aan Animalplageritus en kan het niet laten om dieren te plagen en hen het leven zuur te maken.  Zo bekogelt ze honden met verfbommen of kiepert een kruiwagen vol varkenspoep in de drinkbak van de alpaca’s.  De dokter ziet maar één remedie om haar te genezen:  ze moet één jaar verblijven in de zoo van Zwartelgoud, waar verwaarloosde dieren opgevangen worden.  Stap voor stap slaagt Sammy erin zich open te stellen voor de dieren, maar de zoo komt steeds meer in de problemen.  Samen met Rico bedenkt ze een plan om de zoo te redden.

Lien Vande Kerkhof is journaliste en is gek op kleurrijke, spannende verhalen.  In haar eerste kinderboek vertelt ze het verhaal van de zoo van Zwartberg, die verwaarloosde dieren opving, maar in de jaren ‘90 de deuren moest sluiten.  Davien Dierickx zorgde voor de kleurrijke illustraties die het verhaal tot leven brengen.  In vlotte hoofdstukken schrijft Lien een verhaal vol gebeurtenissen die te gek lijken om waar te zijn, maar heel vaak op waargebeurde feiten gebaseerd zijn.  De flinke dosis humor, het vleugje mysterie en de stevige hap avontuur zullen jong en ouder kunnen bekoren en maken van dit boek een echte aanwinst voor je boekenkast.  Deze fijne hardcovereditie is een plaatje om te zien en is een plezier om voor te lezen aan kinderen vanaf een jaar of 6.  Een boek om vele jaren van te genieten met Pluk van de Petteflet allures.  Ik ben alvast fan en benieuwd naar meer van deze twee!

“De zoo van Zwartelgoud” is een fijn voorleesboek van Lien Vande Kerkhof en Davien Dierickx dat gebaseerd is op het verhaal van de zoo van Zwartberg en bol staat van humor, avontuur en mysterie.

Met dank aan Borgerhoff & Lamberigts voor dit zalige recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789463937573
Verschijningsdatum: 04/05/2022
Aantal bladzijden: 144
Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s