De bibliotheek van Saint-Malo – Mario Escobar

Saint-Malo, 1939-1944. Bibliothecaresse Jocelyn Ferrec wordt na haar huwelijk met Antoine ziek.  Als ze eindelijk genezen lijkt te zijn, wordt de dreiging vanuit Duitsland steeds groter en wordt Antoine weggestuurd.  Al snel komen de nazi’s in het mooie kuststadje terecht en moet Jocelyn strijden voor haar geliefde boeken.  Onrechtstreeks raakt ze betrokken bij het verzet en meermaals zet ze haar leven op het spel om te redden wat haar zo dierbaar is.

Mario Escobar studeerde geschiedenis en schreef eerder bestsellers zoals “Het schooltje van Auschwitz” en “Vlucht uit Parijs”.   De auteur laat Jocelyn, de bibliothecaresse aan het woord in deze roman.  In brieven gericht aan Emile Zola, vertelt ze haar verhaal.  Alleen de proloog verraadt dat het boek opgebouwd is uit brieven, want in de volgende hoofdstukken is dit amper merkbaar.  Het verhaal kabbelt wat voort en Jocelyn blijft zich kost wat kost voor haar boeken inzetten.  Er is weinig spanningsopbouw in de loop van het verhaal en ook inhoudelijk blijft het allemaal wat oppervlakkig.  De voorbije jaren verschenen ontelbaar veel boeken met de Tweede Wereldoorlog als thema en misschien heb ik er ondertussen teveel van gelezen, maar in zijn genre was dit voor mij geen topper.

“De bibliotheek van Saint-Malo” van Mario Escobar vertelt het verhaal Jocelyn die tijdens de Tweede Wereldoorlog alles op alles zet om haar geliefde boeken te redden.

Met dank aan VBK België en Kokboekencentrum voor dit recensie-exemplaar!

⭐⭐

ISBN: 9789029732604
Verschijningsdatum: 22/03/2022
Aantal bladzijden: 336
Uitgeverij: KokBoekencentrum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s