Een lichte fluistering – Anne Griffin

Jeanie werkt in het familiebedrijf van begrafenisondernemers en heeft zich daar altijd voorbestemd toe gevoeld.  Tot haar ouders laten weten met pensioen te willen gaan en de zaak aan haar willen overdragen.  Dit besluit doet Jeanie aan het twijfelen slaan en alles waar ze ooit zo zeker van was lijkt op losse schroeven te staan. Ze duikt in haar herinneringen, maar die maken het haar alleen maar moeilijker.  Jeanie staat voor een aartsmoeilijke keuze.

Anne Griffin debuteerde in 2019 met Als alles is gezegd en veroverde vele harten met haar poëtische schrijfstijl. In haar nieuwe roman kan Jeanie, het hoofdpersonage, met de doden praten net na hun overlijden.  Het zorgt ervoor dat haar job als begrafenisondernemer tegelijkertijd heel erg boeiend is, maar ook emotioneel erg belastend.  Hoewel ze haar job met hart en ziel doet, slaat ze aan het twijfelen als er grote veranderingen op komst zijn.  In dit verhaal dat zich deels in het heden en deels tijdens het opgroeien van Jeanie afspeelt, ontvouwen de redenen van deze twijfel zich stap voor stap.  Al snel wordt duidelijk dat het ogenschijnlijk gelukkige leven van Jeanie op erg losse fundamenten gebouwd is.  Deze bijzondere roman over liefde, zelfzorg en keuzes maken, leest vlot en het surrealistische kantje aan het verhaal is naadloos met de realiteit verweven.  Een fijne roman voor wie houdt van luchtige, psychologische romans.

In “Een lichte fluistering” van Anne Griffin, staat Jeanie voor grote keuzes als haar ouders laten weten dat ze uit het familiebedrijf stappen om met pensioen te gaan.

Met dank aan HarperCollins Vlaanderen en Holland voor dit fijne recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789402709452
Verschijningsdatum: 16/03/2022
Aantal bladzijden: 350
Uitgeverij: HarperCollins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s