Mot en de metaalvissers – Sanne Rooseboom

Mot is een stoer meisje dat houdt van donkere kleren en niet bang is zich vuil te maken.  Haar moeder noemde haar eigenlijk Vlinder en houdt van frisse kleuren en jurkjes.  Tijdens de zomervakantie leert Mot magneetvissen van meester Lukas, koopt ze zelf een magneet en krijgt ze haar eigen stukje kanaal waar ze kan vissen.  Groot is haar verwondering als ze op haar eerste dag een duikboot ontdekt met haar magneet.  Deze vondst is het begin van een wervelend avontuur.  Ze maakt kennis met de acrobaten van de werf, maar moet het ook opnemen tegen een machtige miljonair die hun dorp helemaal wil veranderen.  Bovendien leert ze ook haar moeder van een andere kant kennen.

Sanne Rooseboom veroverde eerder heel wat kinderharten haar boeken over Het ministerie van oplossingen en de Jippie-reeks.  Haar nieuwe boek staat los van deze reeksen en vertelt een spannend verhaal dat naast een fantasievolle verhaallijn ook heel wat herkenbare elementen bevat.  De setting van het verhaal is bijzonder origineel en neemt de lezer mee in de wereld van de metaalvissers.  Met veel verbeelding schreef Sanne een verhaal dat boeit van de eerste tot de laatste pagina.  Fijn is dat er naast de klassieke strijd tussen goed en kwaad, ook ruimte is om de moeizame band tussen een moeder en dochter te beschrijven.  Door de mix van gevoel, actie en fantasie, zal dit boek een ruim publiek kinderen aanspreken.  De fijne illustraties van Sophie Pluim in roestige kleuren, passen helemaal bij de thema’s van het boek en brengen het verhaal echt tot leven.  Dit boek heeft alles wat een goed jeugdboek moet hebben en is dus een echte aanrader.  En stoere Mot met het hart op de juiste plaats, die sluit je ogenblikkelijk in hart.  Wie weet is er nog ruimte voor een vervolg?

“Mot en de metaalvissers” van Sanne Rooseboom is een spannend verhaal boordevol fantasie dat boeit en ontroert!

Met dank aan De leukste kinderboeken en Uitgeverij Lannoo voor dit fijne recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789000381371
Verschijningsdatum: 08/04/2022
Aantal bladzijden: 333
Uitgeverij: Van Goor – Spectrum/Unieboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s