De zusjes uit het Verzonken Moeras – Lucy Strange

Als ik doodga, wil ik het liefst onder een wilg worden begraven, denk ik.  Dat is geen gruwelijke gedachte, nee, het is een gelukkige gedachte.  Het is prettig om erover na te denken wat voor soort boom we op een dag kunnen worden.

Zes zusjes wonen samen met hun oma en hun wrede vader op een boerderij in moerasgebied.  Hun vader is ontzettend bang voor de Vloek van Zes Dochters en probeert er alles aan te doen om die te voorkomen.  Daarbij heeft hij weinig oog voor het welzijn van zijn dochters.  Als het Vollemaancircus in hun dorp neerstrijkt, verdwijnt de oudste dochter Grace op een nacht.  Zus Willa reist het circus achterna, dwars door het gevaarlijke Verzonken Moeras en probeert zo haar zus op het spoor te komen.

Lucy Strange gaf de voorbije jaren enkele prachtige jeugdboeken uit.  Telkens gaat het om historische verhalen, die vaak een duister kantje hebben.  De setting van haar nieuwe boek is gebaseerd op de Romney Marsh in Kent, Engeland.  Ze slaagt erin de duistere, wat griezelige sfeer die rond het moeras hangt, heel geloofwaardig weer te geven.  De zusjes, die de hoofdrol in het verhaal spelen, hebben elk hun eigen karaktertrekken en hun eigen dromen die ze proberen na te jagen, ondanks de moeilijkheden die op hun pad komen.  Een mooi historisch verhaal, met een donker kantje dat vooral meer geoefende lezers vanaf 11 jaar zal aanspreken.  

“De zusjes uit het Verzonken Moeras” is een mooie, sfeervolle aanvulling voor sterke lezers op de andere historische jeugdromans van Lucy Stange. 

Met dank aan L&M Books en Uitgeverij Gottmer voor dit fijne recensie-exemplaar!
⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789025775919
Verschijningsdatum: 06/04/2022
Aantal bladzijden: 279
Uitgeverij: Gottmer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s