Het recept van dromen – Farina Eden

1865.  Hanna spendeert graag tijd in de zeepziederij van haar vader.  Haar frisse ideeën worden door haar vader weggelachen en ze lijkt geen toekomst te hebben in de zeepziederij.  Als ze kennismaakt met dokterszoon Louis, slaat de vonk over.  Louis verhuist echter voor een jaar naar Amerika en hoewel ze elkaar trouw beloven probeert een vriendin roet in het eten te gooien.  Bovendien speelt de zwakke gezondheid van haar broer Friedrich op.

Farina Eden droomde al van kinds af van boeken schrijven en schrijft diverse genres waarvoor ze elk een apart pseudoniem gebruikt. “Het recept van dromen” is het eerste deel in “De vrouwen van de zeepmakerij”-serie.  Ze neemt de lezers mee naar een kleine Duitse stad in 1865.  De vrouwen in het verhaal zijn behoorlijk vooruitstrevend en hebben hun eigen dromen en verlangens die ze proberen waar te maken.  In een maatschappij die daar nog niet klaar voor is, gaat dit soms moeilijk.  In een vlotte schrijfstijl ontspint zich een fijn, ontspannend verhaal voor liefhebbers van historische familieromans.  Liefde, intrige en toekomstdromen vormen dit eerste deel in de trilogie.  Fijn is dat dit eerste boek een duidelijk einde heeft en dat de losse eindjes aan elkaar geknoopt worden.  Het tweede deel in de reeks verschijnt in het najaar en vertelt het verhaal van de volgende generatie.

“Het recept van dromen” is een fijne familieroman van Farina Eden over een meisje dat droomt om de zeepziederij van haar vader te helpen leiden en ondertussen de man van haar dromen leert kennen.

Met dank aan HarperCollins Vlaanderen voor dit fijne vooruitexemplaar!

⭐⭐⭐

ISBN: 9789402710465
Verschijningsdatum: 08/06/2022
Aantal bladzijden: 384
Uitgeverij: HarperCollins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s