Wagamama your way

Wie mij een beetje kent, weet dat het Verenigd Koninkrijk één van mijn favoriete reisbestemmingen is.  En net daar zag Wagamama in 1992 het levenslicht.  Deze fijne fastfood restaurants serveren lekkere, aziatische gerechten en staan garant voor gezonde, voedzame maaltijden die ze in een mum van tijd vanuit hun open keukens serveren.  Hier en daar vind je er eentje in België of Nederland, maar ze zijn hier echt niet wijdverspreid. Toen ik dus merkte dat er een Wagamama kookboek verscheen, was ik onmiddellijk enthousiast.

In ‘Wagamama your way’ vind je aziatische gerechtjes voor elke moment van de dag.  Er is plaats voor ontbijtgerechten, lichte lunches, salades, bowls, noedelgerechten, enz.  De gerechtjes zelf vragen vaak niet veel werk en zijn stuk voor stuk heerlijk.  Voor veel van de gerechten heb je zelfgemaakte sauzen nodig, waarvan je de receptjes achteraan het boek terugvindt.  Deze sausjes vragen soms net iets meer werk en soms ook een mooi lijstje ingrediënten.  Het is dus interessant om van de sausjes die je favoriete gerechten smaak geven, een extra portie te maken.  Heel wat gerechten in het boek zijn vegetarisch, veganistisch of er is een vega optie, net als het restaurant zelf dus.  Werkelijk iedereen vindt er wel een gerechtje in dat hem of haar kan bekoren.  Een aantal ingrediënten vind je niet zo makkelijk in de supermarkt, als je het dus niet erg vindt om af en toe langs te gaan in een aziatische winkel, dan zal je graag met dit boek aan de slag gaan.  Wij vinden dit helemaal niet erg en zijn ondertussen grote fan van de yasai yaki soba en de yasai pad thai.

Wat fijn om de smaken van Wagamama ook thuis te kunnen proeven!

🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789021590097
Verschijningsdatum: 08/03/2022
Aantal bladzijden: 208
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s