De hond die alles verslond – Sandra Dieckmann

In een dal leven alle dieren rustig samen tot er op een dag een allesverslindende hond verschijnt.  Hij at zoveel hij wilde en alles wat op zijn kwam.  Zo verslond hij de vos met zijn viool, de dappere konijnen en alle andere dieren uit het dal.  In de buik van de hond konden de dieren nergens heen, dus maakten ze het zich gezellig, maakten ze plannen voor de toekomst en gingen gewoon door met leven.  Wanneer de hond ook de zon en de maan opslokte, bleef er voor hem enkel een duistere wereld over.

Auteur en illustrator Sandra Dieckmann, maakt prentenboeken met de natuur als inspiratie.  De dieren uit het dal komen in dit boek in een moeilijke situatie terecht.  Door vriendschap, samenwerking en veerkracht maken ze echter het beste van de situatie en tonen ze dat er ook in onzekere tijden, hoop is.  Dit mooie prentenboek met prachtige illustraties in natuurkleuren kan perfect ingezet worden om met kinderen in gesprek te gaan over moeilijke situaties.  Dit boek kan een aanzet zijn om na te denken over mogelijke oplossingen voor problemen en brengt een hoopvolle boodschap van vriendschap en verbondenheid.  

“De hond die alles verslond” van Sandra Dieckmann is een bijzonder prentenboek dat hoop geeft in onzekere tijden of situaties.

Met dank aan Uitgeverij Christofoor en De Boekenboom voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789060389515
Verschijningsdatum: 24/01/2022
Aantal bladzijden: 28
Uitgeverij: Christofoor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s