De verloren zus – Kathleen McGurl

1911.  Emma is in de wolken als ze aan de slag kan op één van nieuwe oceaanstomers.  Ze geniet intens van haar job en ontmoet er heel fijne mensen.  Haar zusje Ruby, die het thuis niet makkelijk heeft, besluit ook een job te zoeken op een oceaanstomer.  Zo belanden ze samen op de Titanic.  Al snel blijkt echter dat Ruby een geheim heeft en andere plannen heeft dan Emma.
2019.  Bij het opruimen van de zolder, stuit Harriet op de oude dekkoffer van haar oma.  Ze vindt een foto van de drie zusjes Higgins.  Ze dacht echter altijd dat haar oma maar één zus had en duikt in de familiegeschiedenis.

Kathleen McGurl schrijft historische romans met een dubbele tijdlijn en laat haar lezers zo naar verschillende momenten in de geschiedenis terugkeren.  Haar nieuwe roman brengt haar lezers naar het begin van de 20ste eeuw en de roemrijke tijd van de oceaanstomers.  Het boeiende verhaal van drie zussen die vlakbij de haven wonen en opgroeien met de oceaanstomers in hun achtertuin, leest ontzettend vlot.  Deze fijne roman is ideale lectuur om mee te nemen op vakantie: meeslepend, een vleugje mysterie en een streepje romantiek.   Je droomt ongetwijfeld enkele uren weg en leeft helemaal mee met de belevenissen van de drie zussen.  Een echte aanrader binnen het genre van de romantisch-historische romans.  Lezers van Sarah Lark en Santa Montefiori zullen ongetwijfeld van dit boek genieten.

“De verloren zus” van Kathleen McGurl is een fijne, meeslepende roman over drie zussen wiens levens voor altijd verbonden zijn met de zee en de oceaanstomers.

Met dank aan HarperCollins Vlaanderen en HarperCollins Holland voor dit fijne recensie-exemplaar.

⭐⭐⭐⭐
ISBN:  9789402709483
Verschijningsdatum: 23/03/2022
Aantal bladzijden: 351
Uitgeverij: HarperCollins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s