Wij willen een pannenkoek! – Tiny Fisscher & Sophie Pluim

Zeven kinderen hebben altijd honger en zijn dol op pannenkoeken.  Als hun papa pannenkoeken bakt willen ze allemaal wel die eerste pannenkoek.  Maar die allereerste pannenkoek wil helemaal niet opgegeten worden en vliegt door de lucht weg.  De kinderen zetten de achtervolging in en krijgen al snel het gezelschap van de dieren uit het bos.  Er is er echter maar één slim genoeg om de pannenkoek om de tuin te leiden.

Tiny Fisscher schrijft succesvolle kinderboeken bij de vleet en ook Sophie Pluim is al lang geen onbekende meer in illustratieland.  Samen werkten ze aan dit heerlijke prentenboek dat wat doet denken aan de klassieke telverhaaltjes waarbij er steeds meer of minder personages overblijven.  Ze pakken het echter helemaal anders aan en slagen erin om met dit zotzalige verhaal op rijm een glimlach op ieders gezicht te toveren.  Het fijne voorleesritme, de kleurrijke illustraties en de vele mogelijkheden die dit boek biedt naar uitwerking toe, zorgen ervoor dat dit boek een echte aanwinst is, zowel thuis als in de klas.  Wedden dat je bij het voorlezen van dit verhaal in een mum van tijd een grote groep kleuters om je heen hebt die aan je lippen hangen?  

“Wij willen een pannenkoek” van Tiny Fisscher en Sophie Pluim is een grappig verhaal op rijm dat aanzet tot tellen over een pannenkoek op de vlucht.

Met dank aan Uitgeverij Christofoor en de Boekenboom voor dit sprankelende recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789060389409
Verschijningsdatum: 01/2022
Aantal bladzijden: 28
Uitgeverij: Christofoor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s