Sprankel Hoop – De Dikke Bertha-bom – Mark Tijsmans

Sprankel Hoop probeert een gewone jongen te zijn. Makkelijk is dat niet, want hij weet niet waar hij vandaan komt én hij kan vliegen.  Als hij elf wordt, krijgt hij een uitnodiging om toe te treden tot een school voor superhelden.  Een gevaarlijke gevangene strooit echter roet in het eten als hij de koningin ontvoert en een bom wil laten ontploffen in het dorp.  Sprankel Hoop, superheld in wording, schiet in actie.  Als dat maar goedkomt…

Mark Tijsmans is wereldberoemd in Vlaanderen en zou dat ook ver daarbuiten moeten zijn.  De acteur die ook auteur en regisseur is, schrijft kinderboeken om vingers en duimen bij af te likken.  Een kwinkslag is in zijn boeken nooit veraf en hij heeft een grenzeloze fantasie die hij vaak inzet om zijn lezers wat geschiedenis bij te brengen.  Een superheld in wording, een sidekick met een eigen wil en een hangbuikzwijn met de naam Bulldozer, zijn maar enkele van de personages dit nieuwe verhaal kleur geven.  Lezers vanaf een jaar of 10 mogen zich verwachten aan een boek dat ze doet glimlachen en schateren, doet blozen en fronsen, met personages die ze maar al te graag als vriend zouden hebben.  Kortom een boek zoals een jeugdboek hoort te zijn: humor, actie en spanning geschreven in een rijke taal.  Leesplezier gegarandeerd.  En dat tweede deel, dat moet er gewoon komen.

“Sprankel Hoop: De Dikke Bertha Bom” van Mark Tijsmans, is het eerste deel in een hopelijk lange reeks, over een superheld aan het prille begin van zijn opleiding.

Met dank aan Uitgeverij Pelckmans voor dit verfrissende recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789464015218
Verschijningsdatum: 12/05/2022
Aantal bladzijden: 134
Uitgeverij: Pelckmans    

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s