De ijzeren schaduw – Stefano Siggia

1915.  Nadat piloot Melbourne Summers te horen krijgt dat zijn broer overleden is tijdens een geheime missie, ontvangt hij een gecodeerde brief.  Die brief bevat de sleutel om de Ijzeren Schaduw op het spoor te komen.  Hij reist af naar Brussel om het werk van zijn broer af te maken en probeert uit te zoeken wat die Ijzeren Schaduw precies is.  Hij belandt in een web vol intriges en geheimen.

De Italiaanse Stefano Siggia woont en werkt momenteel in België.  Deze oorlogsroman met een spannend kantje, belicht hoe spionage er in de Eerste Wereldoorlog aan toe ging.  Het eerder goedgelovige personage Melbourne Summers, lijkt op het eerste zicht niet alle kwaliteiten te bezitten om een goede spion te worden.  Zijn vindingrijkheid en onbevreesdheid zorgen er echter voor dat het verhaal boeiende en verrassende wendingen krijgt.   Het verhaal start rustig en kabbelt eerst wat voort, maar na een tijdje stijgt het tempo en volgen spannende passages elkaar op.  Deze fijne, historische spionageroman is goed opgebouwd en Belgische lezers zullen ongetwijfeld heel wat locaties herkennen.  Een boek dat een breed publiek zal aanspreken en op je lijstje vakantieboeken niet mag ontbreken.

“De ijzeren schaduw” van Stefano Siggia is een historische spionageroman die zich grotendeels in België afspeelt.  

Met dank aan VBK België en Uitgeverij De Fontein voor dit fijne recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌗
ISBN:  9789026154348
Verschijningsdatum: 29/03/2022
Aantal bladzijden: 352
Uitgeverij: De Fontein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s