The lemon kitchen Sicilië – Jadis Schreuder

Italië, een land dat voor velen gelijk staat aan zon, vakantie en heerlijke maaltijden.  Dat geldt zeker voor Sicilië, het eiland van de citroenen, de zeevruchten en de aubergines.  Dit kookboek dat je laat kennismaken met de Siciliaanse keuken brengt onmiddellijk de zon in huis.  Met eenvoudige recepten, die vaak bijzonder weinig ingrediënten nodig hebben en ook nog eens snel klaar zijn, zal dit boek een vaste waarde worden in onze keuken.  Heel wat gerechten zijn bovendien budgetvriendelijk en onderdeel van de Cucina povera.  Een keuken die ontstond in tijden van armoede en erop gericht is het beste uit eenvoudige ingrediënten te halen.

Laat je dus verleiden en verras je tafelgenoten met gerechten als geroosterde paprika met broodkruim, pasta alla Norma, heerlijke crostini of verfrissende citroendrankjes.  Vele recepten laten je buiten de platgetreden paden gaan en verrassen door hun smaakvolle eenvoud.  Mijn persoonlijke favoriet is ongetwijfeld de pasta met gepofte auberginepesto en amandelen, een zalige vegetarische pasta vol zomerse smaken. Voor wie geen zin heeft in pasta is er inktvis met pistachedressing of misschien waag je je graag eens aan de krokante aubergineballetjes.  Heb je zin in een zoete afsluiter, dan zijn de cannoli met pistachenootjes of één van de granita’s misschien wel iets voor jou.  Voor elk wat wils dus!

Voor iedereen die wel eens droomt van Italië, maar wel eens iets anders wil dan spaghetti carbonara, is dit het perfecte kookboek om deze zomer mee aan de slag te gaan!

Met dank aan VBK België en Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor dit smaakvolle recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN:   9789024594696
Verschijningsdatum: 7/04/2022
Aantal bladzijden: 160
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s