Camping De Grote Walvis en de mysterieuze flessenpost – Willemijn Kranendonk

Pien is een onstuimig, avontuurlijk meisje, dat op school weinig vrienden heeft.  Tijdens de zomervakantie ontmoet ze het rustige meisje Mila op de camping.  Mila bevrijdt haar uit een vervelende situatie en de twee trekken de hele vakantie lang met elkaar op.  Op het strand vinden ze een boodschap in een fles en ze gaan samen op zoek naar de schrijver van de brief.  Zo maken ze steeds meer vrienden en beleven ze een zomer vol grote en kleine avonturen.

Willemijn Kranendonk is dichter, auteur en volgt een master jeugdliteratuur.  Dit is haar eerste kinderboek voor lezers vanaf een jaar of 7 à 8.  De hoofdstukjes van telkens een pagina of 4 belichten telkens één van de grote of kleine avonturen die de meisjes tijdens de zomer beleven.  Vriendschap en hoe moeilijk het kan zijn om vrienden te maken, staan vaak centraal in deze verhalen.  Dit fijne boek is perfect om kinderen tijdens de vakantie aan het lezen te houden.  De verhaaltjes bevatten een mix van herkenbare elementen en fijne avonturen.  Bovendien is er oog voor diversiteit zonder dat dit expliciet benoemd wordt. De illustraties in kleur van Eve O’Brien brengen het verhaal tot leven en verhogen het leesplezier.  

“Camping De Grote Walvis en de mysterieuze flessenpost”, het debuut van Willemijn Kranendonk is een fijn vakantieverhaal dat jonge lezers ook tijdens de vakantie aan het lezen kan houden.

Met dank aan Uitgeverij Billy Bones voor dit zonnige recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789030508632
Verschijningsdatum: 19/05/2022 
Aantal bladzijden: 125
Uitgeverij: Billy Bones

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s