Bas & Klara op de markt – Thaïs Vanderheyden

Bas en Klara gaan met papa Mon, Evi en haar hondje Marshmallow naar de markt.   Marshmallow gaat er echter vandoor.  Bas en Klara zetten de achtervolging in en volgen zijn spoor door de drolletjes die hij achterlaat.  Zo gaan ze bij zowat alle kraampjes op de markt langs.  Kan jij raden in welk kraam ze Marshmallow terugvinden?

Thaïs Vanderheyden maakt kunstige prentenboeken voor kinderen.  In dit tweede deel in de Bas & Klara reeks, neemt ze haar lezers terug mee naar een plaats uit het dagelijkse leven.  Net als in het vorige boek gaan Bas en Klara op zoek naar iets (Marsmallow, in dit geval) en leren zo heel wat nieuwe mensen kennen.  De illustraties werden handgemaakt met fimoklei en allerhande attributen uit het dagelijkse leven.  Ze stralen kleur, originaliteit en diversiteit uit.  Zo creëert Thaïs een wereld die heel dicht bij het dagelijkse leven van vandaag staat. De Bas & Klara-reeks staat garant voor boeken die kinderen laten kennismaken met de wereld zoals hij is. Daardoor zijn ze perfect inzetbaar in de klas, maar zullen ze ook thuis een meerwaarde bieden.  Nu hoop ik alleen dat Bas & Klara na hun wandeling langs de kraampjes ook de drolletjes van Marshmallow gaan oprapen, want ook dat is belangrijk!

“Bas & Klara op de markt” is een fijn tweede deel in de inclusieve en diverse prentenboekenreeks van Thaïs Vanderheyden.  Deze keer gaan ze op verkenning op de markt.

Met dank aan De Boekenboom voor dit inclusieve recensie-exemplaar.

🌕🌕🌕🌗
ISBN:  9789463889278
Verschijningsdatum: 15/03/2022
Aantal bladzijden: 28
Uitgeverij: De Limonadefabriek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s