De trollen van Leif – Pieter Koolwijk & Linde Faas

Ravna is een stoere, sterke vikingmeid van acht.  Haar oudere broer Leif vindt ze maar een sukkel.  Hij is niet sterk en ze begrijpt niet dat haar overleden opa hem tot zijn opvolger als skald (verhalenverteller) benoemd heeft. Als alle ouders op plundertocht vertrekken, blijven de kinderen en ouderen in het dorp alleen over.  Ravna is haar broer Leif ondertussen meer dan moe, want het enige wat hij lijkt te doen zijn trollenverhalen vertellen die niemand gelooft.  Tot het dorp aangevallen wordt door een ander stam…

Pieter Koolwijk is een gevierd kinderboekenauteur, die fantasie en realiteit naadloos weet te verweven in zijn boeken.  In zijn nieuwe “Trollen van Leif” is dat niet anders.  Het verhaal brengt ons naar de vikingwereld waar sterk en stoer zijn van het grootste belang zijn.  Voor wie dat niet is, is het leven ongemeen hard.  In een wereld vol legenden en trollen blijken echter ook andere talenten erg nuttig te zijn, alleen zien de meeste bewoners dat niet zo.  De dromerige illustraties van Linde Faas, brengen je zo in de juiste sfeer en je waant je zo in Noorwegen of Zweden, waar het noorderlicht regeert.  Dit fijne boek voor lezers vanaf een jaar of 8 benadrukt dat anders zijn helemaal ok is en dat talenten komen in alle maten en soorten.  Bovendien maak je als lezer kennis met de wondere wereld van het Hoge Noorden met zijn legenden en verhalen.  Een boeiend boek voor jonge lezers!

“De trollen van Leif” van Pieter Koolwijk en Linde Faas laat lezers zien dat er talenten zijn in alle soorten en maten en speelt zich af in het Hoge Noorden.

Met dank aan Uitgeverij Lemniscaat voor dit magische recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN:  9789047713784
Verschijningsdatum: 16/05/2022
Aantal bladzijden: 131
Uitgeverij: Lemniscaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s