Rollekind – Carolien van ’t Hof

Antwerpen, 1869.  Dimpna blijft als wees achter als haar beide ouders en zusje komen te overlijden.  Ze werkt in een hoedenatelier dat ‘s avonds in een schimmig etablissement verandert.  Daar leert ze Valentijn kennen, een vondeling die erin slaagde zich op te werken tot stuurman ter koopvaardij.  Ze bouwen een band op, maar als Valentijn verder wil opklimmen in de maatschappij, is een gemeenschappelijke toekomst uitgesloten.  Ze raken echter beiden in problemen.  Enkel de mysterieuze Isala Van Eyken kan hen misschien helpen.

Carolien van ‘t Hof is musicus, vertaler en heeft een passie voor geschiedenis.  Haar debuutroman speelt zich in het Antwerpen van de 19de eeuw af, waar stand en afkomst nog van groot belang waren.  In een vlotte taal, die helemaal past bij de periode waarin het boek zich afspeelt, schetst de auteur een aangrijpend beeld over het leven van wezen en vondelingen in die tijd.   De mooie taal, het originele verhaal en de historische uitwerking, vormen samen een knap geheel.  Dit meeslepende boek, over de zoektocht naar liefde en geluk, is een erg fijn debuut en doet uitkijken naar meer van deze auteur.

“Rollekind” is een fijn, historisch verhaal dat zich afspeelt in de 19de eeuw in Antwerpen en twee jonge mensen volgt die met vallen en opstaan hun weg zoeken in het leven.

Bedankt, Uitgeverij Vrijdag voor dit fijne exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789464340969
Verschijningsdatum: 22/04/2022
Aantal bladzijden: 270
Uitgeverij: Vrijdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s