Ariol – Emmanuel Guibert & Marc Boutavant

Ariol is een heel gewone ezel met pakken energie.  Hij barst van nieuwsgierigheid en beleeft herkenbare avonturen. Samen met zijn vrienden gaat hij naar school.  Ramono, het varken is zijn beste vriend, maar niet iedereen vindt zijn vieze grappen leuk.  BizzBizz, de vlieg is de slimste van de klas en stiekem verliefd op Ariol.   Ariol heeft echter geen tijd voor haar, want is te veel in de ban van Superpaard.

Emmanuel Guibert & Marc Boutavant zijn Franse stripauteurs.  Hun reeks Ariol verkoopt in Frankrijk als zoete broodjes en ze sleepten er verschillende prijzen mee in de wacht.  De twee eerste boekjes in de reeks verschenen recent ook in het Nederlands.  Ze bevatten telkens zes korte stripverhaaltjes met gebeurtenissen die uit het leven gegrepen zijn.  De verhaaltjes zijn grappig en zitten barstensvol energie.  De illustraties zijn erg kleurrijk en passen perfect bij het energieke karakter van de verhalen.   Deze boeken zijn perfect voor kinderen die niet zo van lezen houden of het moeilijk hebben zich lang te concentreren.  Het zijn fijne boekjes om kinderen tijdens de vakantie aan het lezen te houden, maar ook in de schoolbib verdienen ze zeker een plaatsje.

“Ariol” is een nieuwe reeks boeken voor kinderen vanaf 8 jaar over een energiek ezeltje en zijn vriendjes.

Bedankt Uitgeverij Lannoo voor deze fijne boekjes.

⭐⭐⭐
ISBN: 9789401484794
Verschijningsdatum: 24/05/2022
Aantal bladzijden: 68
Uitgeverij: Lannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s