Laila, het lieveheersbeestje – Bas Kleinhout

Laila is een lieveheersbeestje, maar ze is een beetje anders van de anderen, ze heeft namelijk geen stippen.  Laila vindt dat bijzonder moeilijk, want welk lieveheersbeestje heeft nu geen stippen?!  Ze gaat op zoek naar oplossingen, maar dat blijkt niet zo eenvoudig.  Tot ze een mestkever ontmoet, die haar op een idee brengt.

Bas Kleinhout is illustrator en designer.  In zijn prentenboekdebuut speelt een lieveheersbeestje dat anders is dan de anderen, de hoofdrol.  Zowel de tekst als de illustraties stralen eenvoud uit, maar hierin zit net de kracht van dit verhaal.   De illustraties zijn rustgevend opgebouwd, met een beperkt aantal kleuren en vormen.  Hierdoor is het een boek met heel wat potentieel om met jonge kleuters mee aan de slag te gaan.  Naast het fijne verhaal over anders zijn en hoe je daarmee kunt omgaan, biedt het verhaal ook kansen om het tellen in te oefenen of de kinderen hun eigen Laila te laten ontwerpen. Een fijn prentenboek voor jongere kleuters dat een krachtige boodschap neerzet, heel wat mogelijkheden biedt en kinderen aanmoedigt in oplossingen te denken.

“Laila, het lieveheersbeestje” is het fijne prentenboekdebuut van Bas Kleinhout over anders zijn en hoe je daarmee kunt omgaan.

Met dank aan L&M Books en Uitgeverij Gottmer voor dit fijne exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789025776213
Verschijningsdatum: 25/05/2022
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: Gottmer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s