Milans Monser – Tom Percival

Milan en Daniel zijn al altijd beste vrienden geweest en brengen samen heel wat tijd door.  Als er een nieuw buurmeisje, Sofie, in de straat komt wonen, begint Daniel ook met haar te spelen.  Wanneer Milan dit ziet, verschijnt er naast hem een vreselijk groen monster.  Dat monster zorgt ervoor dat Milan zich steeds slechter gaat voelen en helemaal niet meer met Daniel gaat spelen.  Gelukkig ziet Sofie dat het fout loopt en komt ze bij Milan langs.

Tom Percival schrijft en illustreert fantastische prentenboeken waarin gevoelens centraal staan.  Dit nieuwe boek in zijn reeks rond gevoelens focust op jaloezie en hoe je ermee om kunt gaan.  De opbouw is gelijklopend met de andere verhalen in de reeks, met een afwisseling tussen kleurrijke en zwart-wit illustraties waarbij negatieve gevoelens in zwart-wit weergegeven worden.  Ook dit zevende deel in de reeks heeft oog voor diversiteit zonder dat dit expliciet benoemd wordt.  Dit deel is een mooie aanvulling op een sterke reeks die op elke school een plaatsje zou mogen krijgen.  Ook thuis zijn het erg zinvolle boeken om met jonge kinderen over gevoelens te praten.

“Milans Monster” is het zevende deel in een reeks prentenboeken van Tom Percival die focussen op gevoelens waar kinderen mee te maken krijgen en in dit deel wordt jaloezie onder de aandacht gebracht.

Bedankt Uitgeverij Pelckmans voor dit extra deel in een fijne reeks.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789464291810
Verschijningsdatum: 08/06/2022
Aantal bladzijden: 36
Uitgeverij: Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s