De wonderlijke fabels van Gustaaf de raaf – Pierrette Dubé & Audrey Malo

Gustaaf de raaf vindt zichzelf geen rare vogel, toch schreef hij tien fabels over tien rare beesten.  Met zijn verfijnde gevoel voor humor pende hij de avonturen van de dieren neer. Hij bekijkt de wereld vanuit de lucht en heeft zo een wat aparte kijk op de gebeurtenissen op het land of in het water.  Wat hij niet kan zien, probeert hij op een andere manier te weten te komen of vult hij aan met zijn grenzeloze fantasie. Niet dat dit opvalt in de verhalen, hoor…Omdat hij niet zo houdt van eindes, sluit hij elk verhaal af met een moraal.

De Canadese Pierrette Dubé was van kinds af gefascineerd door woorden en taal en schrijft al vele jaren kinderboeken.  Samen met illustratrice Audrey Malo probeert ze fabels nieuw leven in te blazen.  In tien korte verhalen zet ze dieren in de kijker: dromedarissen, schapen, mosselen of hyena’s spelen de hoofdrol in de verhalen waarbij je af en toe eens de wenkbrauwen fronst.  De dieren hebben namelijk verrassend menselijke eigenschappen en zijn wel heel inventief.  In een rijke taal die vol staat van de woordspelingen en de uitdrukkingen vertelt ze hilarische verhalen met bizarre uitkomsten en de vreemdste moralen. Plezier gegarandeerd met deze leuke verhalen met hun kleurrijke illustraties die perfect zijn om voor te lezen aan kinderen vanaf een jaar of 6 of zelf te lezen vanaf 9 jaar.

“De wonderlijke fabels van Gustaaf de raaf” is een fijne bundeling moderne fabels van de hand van Pierrette Dubé & Audrey Malo.  Hilarisch en bizar, maar o zo leuk.

Dankjewel Uitgeverij Pelckmans en Lies Lavreysen voor de vertaling van dit specialleke!

🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789464291506
Verschijningsdatum: 15/06/2022
Aantal bladzijden: 80
Uitgeverij: Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s