De vuurtoren – Fran Dorricott

Een groep jeugdvrienden spreekt af om een lang weekend op een wonderlijke Airbnb locatie door te brengen.  Ze trekken naar een vuurtoren op een Schots eiland en kijken ernaar eruit terug samen te zijn, plezier te maken en het eiland te verkennen.  Al op de eerste avond slaat de sfeer om, als James spoorloos verdwenen lijkt.  In paniek gaan ze midden in de nacht op zoek naar hem, zonder resultaat.  Plots zit hij gedesoriënteerd terug aan tafel in de vuurtoren.  Hij kan of wil hen niet vertellen wat er gebeurd is.  Het begin van nog meer mysteries en misverstanden, die de onderlinge spanningen ten top drijven.

Fran Dorricott is boekenverkoper bij Waterstones, bovendien schrijft ze thrillers en fantasy.  Voor het eerst werd één van haar boeken ook in het Nederlands uitgegeven.  In deze thriller weet ze de sfeer en de spanning die rond het eiland hangt, perfect weer te geven.  De verhoudingen in de vriendengroep zitten van bij het begin niet helemaal goed en de mysterieuze gebeurtenissen op het eiland versterken dit alleen maar.  De auteur weet de spanning goed op te bouwen en vele, kleine gebeurtenissen zorgen voor een steeds grimmigere sfeer.  Als lezer is het gissen hoe de vork nou precies in de steel zit en is het niet altijd makkelijk om voor elk personage evenveel sympathie te hebben.  Pas helemaal op het einde volgt een griezelige ontknoping.   Een geslaagde psychologische roman met een mystiek kantje die je misschien liever niet leest op een grijze, winderige dag als je helemaal alleen thuis bent.

“De vuurtoren” van Fran Dorricott is een mysterieuze, sfeervolle thriller over een vriendengroep die een weekendje op een Schots eilandje in een vuurtoren verblijft.

Bedankt HarperCollins Vlaanderen voor deze griezelige thriller!

🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789402709551
Verschijningsdatum: 24/05/2022
Aantal bladzijden: 320
Uitgeverij: HarperCollins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s