Het meer dat verdwijnt – Paddy Donnelly

Meara’s opa woont aan een prachtig meer dat door heuvels omringd wordt.  Het is echter een vreemd meer, want soms verdwijnt het helemaal.  Telkens als het meer verdwijnt, vraagt Meara aan haar op waar het naartoe is en telkens opnieuw heeft hij een ander verhaal klaar. Hebben de zeemeerminnen de stop uit het meer getrokken of hebben de schapen het opgeslorpt met hun wol? Meara gaat ook zelf op onderzoek uit, maar ze begrijpt niet hoe het kan gebeuren.  Tot haar opa haar mee op stap neemt…

Paddy Donnelly groeide op in Ierland en vlakbij zijn huis was een meer dat af en toe verdween.  De auteur-illustrator baseerde zijn boek op dat meer en wil kinderen laten kennismaken met de vele wonderen van de natuur.  Als je daarbij ook nog eens je fantasie gebruikt, dan kom je tot de mooiste verhalen.  In zijn typische warme illustratiestijl neemt hij je mee op reis in de prachtige natuur van het groene Ierland.  Hij laat zien dat er heel wat mogelijk is, als je er maar voor openstaat.  Fijn is ook dat hij naast het mooie verhaal, op het einde van het boek, ook ruimte maakt voor de wetenschappelijke kant van het verhaal.  Dit boek is een echt pareltje voor kinderen de gefascineerd zijn door de wonderen van de natuur en zou ook niet misstaan in je reiskoffer als je op weg gaat naar Ierland.  

In “Het meer dat verdwijnt” neemt Paddy Donnelly je mee naar een wonderlijk meer dat vlakbij zijn oude huis gelegen is.

Bedankt Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor dit wonderlijke verhaal!

⭐⭐⭐⭐
ISBN:  9789024598847
Verschijningsdatum: 14/06/2022
Aantal bladzijden: 36
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s