Het mysterie van de Farao – Emma Carroll

Londen, 1922.  Iedereen is in de ban van Howard Carter, die in Egypte op het punt staat het graf van Toetanchamon bloot te leggen.  Als Lilian in de krant leest dat er in de buurt een andere beroemde archeoloog verdwenen is en alleen zijn voeten teruggevonden werden, is ze helemaal in de ban van dit mysterie.  Als haar opa de man ook nog eens blijkt te kennen en er een mysterieus pakketje bij hem op de stoep valt, blijkt dat het begin van mysterieus avontuur waarbij Lilian en haar vrienden naar Egypte moeten reizen om haar familie te beschermen.

Emma Carroll schrijft historische jeugdromans waarin feiten met fictie verweven worden.  In een vlotte stijl laat ze kinderen kennismaken met geschiedenis en hoe boeiend die kan zijn.  Ze verweeft het verhaal van Howard Carter en de ontdekking van de graftombe van Toetanchamon met een fijn avontuur dat een Londens meisje tot in Egypte brengt.  Hoewel het verhaal misschien niet helemaal geloofwaardig is, is het heerlijk spannend en leest het makkelijk weg.  Kinderen die geboeid zijn door geschiedenis en interesse hebben in Egypte, zullen zeker van dit boek kunnen genieten.  Dit fijne jeugdboek is ook een heerlijk boek om voor te lezen aan oudere kinderen om er op die manier samen van te genieten.  

“Het mysterie van de Farao” is een fijne historische jeugdroman van Emma Carroll over de ontdekking van het graf van Toetanchamon.

Dankjewel VBK België en Kokboekencentrum voor dit boeiende verhaal!

🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789026625190
Verschijningsdatum: 16/06/2022
Aantal bladzijden: 256
Uitgeverij: Kokboekencentrum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s